• Carpentier Smart wood for nice places
  • Carpentier Smart wood for nice places
  • Carpentier Smart wood for nice places

Carpentier

Livinlodge maakt deel uit van Carpentier Hardwood Solutions. Dit familiebedrijf van houtexperten werd opgericht in 1958 en kan intussen bogen op bijna 60 jaar ervaring in de boeiende houtindustrie. Elk jaar verkoopt het bedrijf 20.000 m³ hout. Het wordt verdeeld in België, Nederland, Frankijk, Duitsland, Engeland maar ook geëxporteerd naar China, Maleisië, etc. Carpentier voert duurzaam ondernemen hoog in het vaandel en werkt enkel met ecologische alternatieven voor tropisch hardhout. De grote specialiteit is Europees eikenhout, naast een gamma thermisch gemodificeerd essen- en naaldhout (HOTwood).

Totaaloplossingen in hout

Sedert de oprichting heeft Carpentier Hardwood Solutions voortdurend geïnvesteerd in mensen, innovatieve machines en hoogwaardige kwaliteit en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Vandaag speelt het bedrijf een toonaangevende rol op de Europese hardhoutmarkt. Ze kunnen schitterende referenties voorleggen uit de meest diverse sectoren, waaronder de parket-, meubel- en trappenindustrie. De betere houthandels, tuinaanleggers, schrijnwerkers, interieurbedrijven, keukenfabrikanten en terrassenbouwers kiezen Carpentier Hardwood Solutions als leverancier omdat ze dan zeker zijn van topkwaliteit en een professionele aanpak.

Carpentier blijft onafgebroken sleutelen aan de toekomst en startte daarom in 2009 met het aanbieden van ‘totaaloplossingen’. De enorme investering in het machinepark in Meulebeke opende nieuwe deuren. Dit zorgde voor een heel nieuw gamma afgewerkte producten zoals houten gevelbekleding, houten terrassen, tuinafsluitingen enz., want de nieuwe machines kunnen schaven, profileren en CNC bewerken. Dat resulteert in een reeks volledig afgewerkte, kwalitatieve houten bijgebouwen van Livinlodge.

Milieubewust

Duurzaam ondernemen met respect voor milieu en natuur is voor Carpentier prioritair. Daarom verloopt het hele productieproces in eigen beheer. Dat begint bij de bosontginning in verantwoord beheerde bossen in Frankrijk. Carpentier Hardwood Solutions behaalde als één van de eerste bedrijven in België het FSC- en PEFC-certificaat. Dit certificaat is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld en garandeert producten uit duurzaam beheerde bossen met milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar bosbeheer. De onderneming ziet hier streng op toe en heeft zich ook aangesloten bij organisaties die zich inzetten tegen illegale houtkap en houthandel. Het ontgonnen hout wordt gedroogd in de zes droogkamers van de eigen zagerij, die worden verwarmd door houtafval. Daarna wordt het verwerkt tot een ecologisch en perfect afgewerkt product van topkwaliteit dankzij innovatieve technieken: een product van het gamma Livinlodge.

Carpentier Hardwood Solutions - SMART WOOD for NICE PLACES

Benieuwd naar wat Carpentier Hardwood Solutions te bieden heeft? Kijk snel op www.carpentier.be.

Download brochure

Overweegt u de aankoop van een houten bijgebouw?
Download dan zeker de nieuwe brochure met onze laatste realisaties.

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang onze brochure in uw mailbox.

Download brochure